De sublimatietechniek.

Duurzaam decalliseren

Duropanel beschikt met sublimatietechniek over een uniek procedé om decoraties op producten van aluminium, verzinkt staal of thermoresistente kunststoffen aan te brengen. Dit kunnen allerlei beelden zijn, van foto's tot allerlei soorten hout-texturen. De genoemde materiaalsoorten worden voorzien van een speciale poedercoatlaag, waarin onder verhitting pigmenten worden ingebracht die daarna worden ingesloten, waardoor een duurzaam resultaat ontstaat.

3D sublimatietechniek

De unieke 3D sublimatie zorgt ervoor dat zowel vlakke panelen als profielen en voorgevormde producten worden voorzien van de gewenste decoratie. De decoratie kan een standaard motief zijn, maar ook een zelf ontworpen beeld. Ook combinaties van tekst en beeld zijn mogelijk. Doordat de techniek geschikt is voor verschillende materiaalsoorten en productvormen en ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk is, zijn de producten in vele branches toepasbaar.

Design

Duropanel kan u adviseren over de materiaalsoort, productvorm en de mogelijkheden voor het motief of beeld. Het design van het te sublimeren product kan Duropanel voor u verzorgen. Het materiaal wordt dan ingekocht (en indien nodig op maat gemaakt), waarna het voorzien wordt van de speciale poedercoatlaag. Ook kan Duropanel een klant- specifiek motief of beeld voor u ontwerpen.

Productie

Het aanbrengen van het gewenste beeld of motief op het product door middel van sublimatie. Natuurlijk kunt u ook zelf uw materialen of producten aanleveren die dan door Duropanel worden voorzien van de speciale poedercoatlaag en vervolgens gesublimeerd worden. Daarnaast kunt u ook uw eigen ontwerp voor het motief of beeld aanleveren. Neem contact op voor meer informatie en de voorwaarden voor het aanleveren van eigen producten, materialen en ontwerpen.

Ook gebruik maken van (3D) sublimatie?
Sublimatie duropanel 2D panelen 3D profielen

Voorbeelden van sublimatie

Eigenschappen gesublimeerde producten

 

Duurzaamheid en spaarzaamheid

 • Krasvastheid: een gesublimeerd product is krasvast.
 • Hoge weerstand tegen atmosferische invloeden: het motief/beeld van een gesublimeerd product is ingesloten in de gecoate oppervlakte. Dit garandeert een sterk verhoogde levensduur zonder afbreuk te doen aan het uiterlijk van het product.
 • Onderhoudsarm: een gesublimeerd product vraagt slechts om een periodieke schoonmaakbeurt.
 • Gewichtsbesparing: Een gesublimeerd product is een optimale combinatie van constructie, gewicht en het door u gewenste uiterlijk. Zo kunt u bijvoorbeeld het product van een hout- of marmermotief voorzien, maar toch aluminium als materiaalsoort gebruiken.
 • Recyclebaar: De gebruikte materialen en oppervlaktebehandelingen verkregen door de sublimatiemethode zorgen ervoor dat het product aan het eind van de levensduur totaal recyclebaar is.
   

Esthetische waarden

 • Beelden van fotokwaliteit: de sublimatietechniek maakt het mogelijk om elk gewenst patroon of beeld met fotografische precisie weer te kunnen geven, met grote uniformiteit en een lange levensgarantie.
 • UV-bestendigheid: een extra UV-blocker kan worden aangebracht om ervoor te zorgen dat het gesublimeerde product zeer bestendig is tegen de invloed van UV-straling.
 • Graffiti-bestendigheid: een extra graffitiblocker kan worden aangebracht, zodat ongewenste uitingen, toegebracht met stiften of spuitbussen gemakkelijk en veilig te verwijderen zijn
   

Veiligheid

 • Hoge constructiesterkte: de fysieke kenmerken van metaal of kunststof worden gecombineerd met de uiterlijke kenmerken van het gekozen motief of ontwerp (bijv. een natuurgetrouw patroon).
 • Brandwerendheid: de sublimatiemethode stelt u in staat om gebruik te maken van brandwerende materialen, zoals metalen.

 

Wij helpen u graag met persoonlijk advies

T +31 (0)40 - 238 0 888
E info@duropanel.nl
Bericht sturen