Aluminium wandpanelen met houtlook

Houtlook wandpanelen

Bedenk de volgende situatie: je bent je badkamer, keuken of een andere kamer van het huis aan het verbouwen en wat jou echt prachtig lijkt, is om (een gedeelte van) een muur een houtlook mee te geven. Een ruimte met echt karakter en een warme sfeer. Je weet nu al dat het mooi gaat worden.

Hout is mooi, maar al die nadelen…

Echt hout geeft dat authentieke gevoel dat je zoekt maar je ziet nu al op tegen alle nadelen. Splinters, moeilijk te onderhouden, niet geschikt in de badkamer, ruw, de kat zet zijn nagels er in, (water)schade, het isoleert slecht en wat dacht je van brandgevaar? Natuurlijk kun je voor hout kiezen dat is behandeld met chemicaliën en is geschuurd, maar dat is wachten op gezondheidsklachten. Wat jij nodig hebt is een materiaal dat wel lijkt op hout maar zonder al die nadelen! Gelukkig is de oplossing dichtbij.

Wat jij zoekt zijn wandpanelen met een houtlook. Wandpanelen met houtlook lijken namelijk op echt hout maar komen met een behoorlijke lijst voordelen!

Wandpanelen met houtlook sublimeren

Jij denkt natuurlijk: “Jaja, die houtlook panelen zijn vast heel mooi, maar iedereen ziet meteen dat het nep is.” Niet als je het sublimeert! Deze techniek wordt steeds meer toegepast in huizen, kantoren, restaurants, bioscopen, etc. Zelfs buiten! Dat komt omdat je veel duurzamere en betere materialen zoals aluminium of RVS kunt gebruiken en toch die sfeer van hout krijgt. Hieronder staan tien voordelen van aluminium wandpanelen met houtlook op een rij.

1. Extreem realistisch houtmotief

De wandpanelen worden bedrukt met foto’s van een houtmotief. De kleurechtheid en de scherpte van de houtlook foto’s worden zo natuurgetrouw geprint dat sommige mensen niet eens door hebben dat het geen echt hout is. Veel mensen moeten het paneel aanraken om zich te realiseren dat het niet van echt hout is!

2. Brandveilig

Waar echt hout natuurlijk een ramp is op het gebied van brandveiligheid, zijn aluminium wandpanelen niet alleen brandvertragend maar ook zelfdovend. Deze eigenschap is zo goed dat veel mensen wandpanelen zijn gaan gebruiken als keukenachterwand. Een fornuis, hete pannen of vetspetters zijn absoluut geen partij voor gesublimeerde aluminium panelen. Dit komt omdat ze tijdens het productieproces al in een oven van 200 graden Celsius komen. Wat gaat een klein vuurtje dan beginnen tegen zulk sterk materiaal?

3. Super eenvoudig schoon te maken

Kleine kinderen hebben normaal hout zo verpest, er valt een glas drinken of andere vloeistof tegenaan en het kwaad is geschied. Een grote vieze vlek in je muur. Dat wordt boenen, schrobben, sterke schoonmaakmiddelen en misschien zelfs schuren. En dan nog wordt het nooit meer zo mooi als het was. Bij een aluminium wandpaneel met houtlook heb je een schone vaatdoek nodig en een sopje. Curry, mayo, wijn, vetspetters of chocolademelk, het maakt allemaal niks uit. Even met een doekje er overheen en klaar. Het oppervlakte is ook nog eens honderd procent vlak. Dus geen groeven, kieren, gleuven of gaatjes. Viezigheid kan nergens in vast komen te zitten. Er ontstaat dus geen schimmel, dat maakt een wandpaneel met houtlook ook nog eens erg hygiënisch.

4. Wandpanelen waterdicht

Hebben we al gezegd dat dit materiaal in keukens wordt gebruikt? Je kan er een emmer water overheen gieten en er is niks aan de hand. We plaatsen dit materiaal zelfs bij mensen in de badkamer, in de douchecabine of vlak boven de wasbak. Het kan allemaal.

5. Lichtgewicht

De wandpanelen worden gemaakt van aluminium of dibond. Dit zijn zeer lichte materialen. De platen zelf zijn daarbij ook nog eens heel dun. Een aluminium wandpaneel met houtlook is maar 2 mm dik, de dibond versie is 3 mm dik. Dit geeft een strak en modern uiterlijk en verspilt geen ruimte. Dat is met dikke planken en balken wel anders!

6. Eenvoudig te bevestigen

Het lichte gewicht helpt natuurlijk bij de bevestiging van je wandpanelen. Je muren hoeven niet een bepaalde kracht of gewicht te kunnen weerstaan, met een beetje kit plak je je wandpaneel eenvoudig aan de muur. Daarnaast hoef je ook de ondergrond niet te prepareren. Zelfs als er tegels hangen kan je die gewoon laten zitten als je dat wil. Zorg dat je de kit goed en gelijkmatig aanbrengt, plak je wandpaneel tegen de muur en klaar ben je.

7. Helemaal op maat gemaakt

Wandpanelen passen altijd precies, jij bepaalt namelijk zelf hoe groot je ze wil hebben. Uit één stuk kunnen ze 400 cm x 145 cm groot zijn. Heb je meer oppervlakte dan dat nodig? Dan schuif je gewoon meerdere panelen tegen elkaar aan. Wij zagen de panelen helemaal op maat, dit is inclusief uitsparingen! Zo laten we ruimte over voor stopcontacten, ramen, deuropeningen, lichtschakelaars, etc.

8. Beschermende coating

De wandpanelen worden beschermd met een laag coating. Het is deze coating waar de houtlook in zit verwerkt. Dit heeft verschillende voordelen. Je kan de afbeelding er niet afkrassen of –stoten, je brengt deze wandpanelen met houtlook niet zomaar schade toe! Daarnaast voorziet de coating het paneel ook meteen van een UV filter, hierdoor blijven de kleuren lang mooi. Wij kunnen zelfs een garantie geven van 5 jaar op de kleurechtheid! De coating kan mat of glanzend zijn, net wat jij mooier vindt.

9. Overal te gebruiken

De wandpanelen met houtmotief zijn in elke situatie te gebruiken, zelfs buiten! Een hele nieuwe mogelijkheid in bouwprojecten wordt hierdoor geopend. We gaan “hout” weer aan de buitenkant van gebouwen tegenkomen! Regen, wind, modder, dit materiaal kan het allemaal hebben.

10. Inspiratie genoeg

Op de websites www.duropanel.nl en www.pimpyourkitchen.nl is voldoende inspiratie te vinden. Natuurlijk is niet alleen houtlook mogelijk maar ook allerlei foto’s, afbeeldingen, patronen, tekeningen of andere materiaal looks, zoals beton, marmer en ander natuursteen!

Kijk bijvoorbeeld eens naar dit bouwproject om het effect van houtlook in de bouw te bekijken of kijk hier om wandpanelen in de keuken van een cakeshop te bekijken. Als wandpanelen ook voor jou de perfecte oplossing zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met Duropanel. Wij helpen je verder.

Wij helpen u graag met persoonlijk advies

T +31 (0)40 - 238 0 888
E info@duropanel.nl