Betonlook wandtegels

Als je goed hebt opgelet, zie je dat beton steeds vaker terug komt in het interieur. Bij een moderne inrichting vind je altijd wel iets terug dat een betonlook heeft. Dat is ook niet gek, betonlook heeft namelijk vele eigenschappen. Zo kan het modern, strak en chique lijken maar ook heel stedelijk en industrieel. Dit is natuurlijk afhankelijk van de betonprint die jij kiest maar ook van de decoratie die daarbij hoort. Afhankelijk van wat jouw wensen zijn, moet je daarom goed weten welk effect je probeert te bereiken.

Beton

Als jij ook dat mooie effect van cement of beton wil, kun je beste even nadenken over hoe je dat gaat aanpakken. Echt cement of beton blijft namelijk (zeker buiten) niet lang mooi. We hebben allemaal wel eens beton gezien waar het mos en andere begroeiing duidelijk op aanwezig is. Daarnaast wordt het na verloop van tijd poreus. Dit maakt beton daarom ook niet geschikt om te gebruiken in plaatsen waar het vochtig wordt, zoals bijvoorbeeld de badkamer. Voordat je het weet groeit er schimmel. Het oppervlakte van beton is daarnaast ook ruw en nooit helemaal glad, dit maakt schoonmaken gewoon erg moeilijk.

Betontegels

De uitkomst is het gebruik van tegels die wel precies lijken op beton of cement maar eigenlijk van een ander materiaal gemaakt zijn. Zo krijg je wél de uitstraling die je zoekt en heb je niet al dat gedoe dat erbij komt kijken.

De “betontegels” zijn namelijk gemaakt van geschuimd PVC of indien gewenst van aluminium. Dit maakt de tegels niet alleen erg makkelijk te monteren maar ook duurzaam, licht en eenvoudig afneembaar/schoon te maken.

Extreme realisme

Alsof dat nog niet genoeg reden is om deze betonlook tegels te kopen, zijn er nog tal van andere voordelen te benoemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de hoge fotokwaliteit en kleurenbereik van de printers. De betonlook die bij Duropanel op een paneel kan worden gedrukt lijkt extreem realistisch en heeft een mooie, matte uitstraling. Beton glanst immers niet.

Daarnaast is niet elke tegel hetzelfde, de tegels komen met een licht afwijkende structuur zodat samen een mooi, niet-herhalend patroon gecreëerd kan worden.

Ook buiten toepasbaar

De betonlook tegels kunnen –wanneer zij uit aluminium worden vervaardigd- ook buiten worden toegepast. Dit geeft veel mogelijkheden aan bouwbedrijven en architecten die met deze materialen op een goedkope manier een fantastische uitstraling aan nieuwbouw kunnen geven. De platen zijn waterdicht en brandwerend, daarmee zijn de betonlook tegels uit aluminium ook nog eens erg veilig. Wanneer deze tegels buiten worden toegepast, moeten ze alleen wel even worden afgekit, zo geniet je langer van je resultaat.

Verkrijgbaar in de maten die jij nodig hebt

De betonlooktegels komen in standaard maten van 60 x 60 cm of 120 x 60 cm. Dit zijn de meest gangbare maten en zorgen ervoor dat jij eenvoudig een oppervlakte van deze tegels kunt voorzien. De betonlook wandpanelen zijn eenvoudig op maat te zagen als je kleine stukjes overhoudt.

Zijn de standaard maten niet toereikend voor je? Geen enkel probleem wij kunnen de panelen helemaal op maat voor je laten snijden tot een maximale afmeting van 400 x 150 cm!

100% recyclebaar

De wandpanelen met betonlook zijn helemaal te recyclen. Na verloop van tijd toe aan wat anders? De panelen zijn heel simpel te demonteren en opnieuw te gebruiken, zo is het ook nog eens een erg duurzame oplossing. Wel zo fijn voor het milieu.

Eenvoudig te bestellen

Via de webshop van Duropanel zijn de wandpanelen eenvoudig te bestellen. Je kiest simpelweg de betonstructuur die je wil, de gewenste afmetingen en het aantal panelen dat je nodig hebt. Winkelwagentje afrekenen en klaar. Kind kan de was doen.

Het mooie is dat Duropanel dit niet alleen kan voor betonlook, maar bijvoorbeeld ook met hout, marmer of andere materialen. Over de houtlook wandpanelen schreven wij al eerder een artikel dat ook op onze website terug te vinden is. 

Wij helpen u graag met persoonlijk advies

T +31 (0)40 - 238 0 888
E info@duropanel.nl