Marmerlook tegels

Marmer is een bijzonder materiaal. Dankzij de natuurlijke glans ziet marmer er prachtig uit en heeft het een luxe uitstraling. Het staat voor puurheid en succes. Het is dan ook niet gek dat marmer al sinds de oudheid zeer gewild is als bouwmateriaal. Daarnaast zijn veel beelden en kunstwerken ook uit marmer vervaardigd. Dit allemaal heeft geleid tot het grootste nadeel van marmer: het is duur.

Ik heb al even voor je geGoogled: marmeren tegels zijn gebruikelijk 2 of 3 cm dik, je komt daarmee op een prijs van € 130 tot € 190 per vierkante meter bij 2 cm dikte. Dit is exclusief BTW en zonder montage. Ja precies, laat dan maar zitten.

Marmerlook wandtegels

Nu denk je: “het moet toch mogelijk zijn om die prachtige uitstraling van marmer voor een betaalbare prijs te krijgen?” 
Ja, dat kan! Wandtegels met marmerlook zijn de uitkomst. De wandtegels lijken namelijk precies op echt marmer maar worden gemaakt uit aluminium of andere moderne materialen, zoals geschuimd PVC. 

Sublimeren

De marmerlook kan door middel van verschillende processen op deze materialen worden aangebracht. Bij aluminium gebeurt dit met sublimatie. De aluminium panelen worden eerst voorzien van een beschermende coating. De marmerlook wordt vervolgens onder hoge temperatuur in die coating verwerkt waardoor je een super strak resultaat krijgt. 

Betaalbare wandtegels met marmerlook

In de Duropanel webshop zijn de wandtegels te koop in afmetingen van 60 x 60 cm of 120 x 60 cm. Dit zijn doorgaans de meest gebruikelijke maten. De kleinste tegel kost € 16.50 inclusief BTW per stuk. 
Je kan er ook voor kiezen om de marmerlook wandtegels op maat te laten maken. De maximale afmetingen van één wandpaneel is 400 x 145 cm. Daarbinnen kun je elke maat kiezen die je maar wil.

Makkelijk mee te werken

De hoge prijs van echt marmer is niet het enige nadeel, het is ook nog eens heel erg zwaar. Een vierkante meter marmer weegt minimaal 50 kg. Plak een aantal vierkante meter marmeren tegels aan je muur en je voegt aardig wat gewicht toe. Niet alle constructies kunnen dit aan. Muren en vloeren zijn berekend op een maximale draaglast. Als je daar overheen gaat, creëer je onveilige situaties.

Met de marmerlook wandtegels van Duropanel heb je ook daar geen omkijken naar. De aluminium panelen wegen afhankelijk van de afmeting een paar honderd gram tot maximaal 2 kg. Hierdoor kan ook jij thuis een prachtige marmerlook realiseren.

Thuis plak je de tegels eenvoudig met een beetje kit tegen de muur. Zorg dat de ondergrond droog is en dat je de kit gelijkmatig verdeelt. 

Makkelijk te bestellen

Op de website van Duropanel zijn deze tegels heel eenvoudig te bestellen. Je kiest welke marmerlook jij het mooiste vindt, de afmetingen van de tegels en hoeveel je er wil hebben. Even afrekenen en klaar. Ze worden bij je thuis afgeleverd.

De chique en elegante uitstraling van marmer was nog nooit zo betaalbaar.

 

Wij helpen u graag met persoonlijk advies

T +31 (0)40 - 238 0 888
E info@duropanel.nl