Sublimeren op metaal

Producten van metaal of aluminium laten zich prima sublimeren. Bij Duropanel sublimeren wij alle mogelijke foto’s, logo’s, teksten, patronen, afbeeldingen en meer op metaal.

Metalen panelen worden eerst voorzien van een speciale coating. Deze coating beschermt niet alleen het materiaal maar wordt ook gebruikt om de opdruk in te verwerken. Dit gebeurt in een oven op 200 graden Celsius.

Doordat Duropanel onderdeel is van Kamp Coating Groep is, hebben wij de beschikking over grote aantallen gecoate metalen panelen wij op elk moment kunnen sublimeren met een gewenste opdruk.

Metaal sublimeren met de hoogste kwaliteit

Er bestaan natuurlijk verschillende manieren om afbeeldingen op metaal te verwerken. Sublimeren geeft altijd de hoogst mogelijk kwaliteit. De kleuren komen diep in de coating waardoor deze vol en levendig in het resultaat verschijnen. Daarnaast zijn de lijnen haarscherp. De kwaliteit die met sublimeren op metaal gehaald wordt, is goed genoeg voor een museum.

Doordat de inkt in de coating wordt verwerkt, wordt de afbeelding onderdeel van het paneel. De inkt ligt dus niet op het product zoals met een printer. Hierdoor kras je de afbeelding ook niet zomaar weg en blijft je oppervlakte glad en schoon.

Gesublimeerde wandpanelen van metaal

Bij Duropanel sublimeren wij op maat gemaakte, metalen wandpanelen die we er vervolgens uit kunnen laten zien als andere materialen. Hier hebben wij al verschillende artikelen over gepubliceerd. Bijvoorbeeld dit artikel over gesublimeerde wandpanelen met houtstructuur of deze over wandpanelen met betonstructuur.

Alle denkbare opdrukken zijn mogelijk met het sublimeren op metaal. Niet alleen de eerder genoemde materiaalstructuren maar ook verschillende marmerstructuren en alles wat je verder nog kan bedenken. Dus ook creatieve dingen zoals tekeningen, geschreven tekst, etc. Als jij het kan bedenken en aanleveren, dan sublimeren wij het op een paneel.

Bekijk bijvoorbeeld deze parkeergarage waar wij verschillende binnenwanden hebben voor zien van prachtige afbeeldingen met sublimatie op metaal! 

Zakelijk sublimeren, logo’s, slogans, beeldmerken, etc.

Dat geldt natuurlijk ook voor reclame voor uw bedrijf. De meest fantastische logo’s, slogans, afbeeldingen, converterende teksten en meer kan op metalen panelen worden gesublimeerd. Deze kunt u bijvoorbeeld inzetten als gevelbekleding, bewegwijzering, billboards, etc.

3D sublimatie

Voor sublimatie hoeft uw product niet plat te zijn, ook profielen, buizen en palen van metaal sublimeren wij van prachtige opdrukken. Bekijk onderstaande foto’s. Op de linker foto zie je de metalen palen op tafel liggen vlak voordat zij worden gesublimeerd. Op de rechter foto zie je dezelfde palen wanneer ze het sublimatieproces hebben doorlopen. Je ziet direct dat ze gesublimeerd zijn met een prachtige houtstructuur.

 

3D sublimatie hebben wij al erg veel toegepast. Bekijk bijvoorbeeld deze projecten van zuilen, staanders, profielen en kluisdeurtjes op een school!

Sublimeren op metaal maakt je product overal toepasbaar

De voordelen van sublimeren in combinatie met de voordelen van het materiaal zorgen ervoor dat je product overal te plaatsen is. Ook op plekken waar veel vocht, hitte of andere moeilijke omstandigheden zijn.

Wij plaatsen gesublimeerde panelen van aluminium bijvoorbeeld bij mensen thuis in de keuken of in de badkamer. Precies achter de kookplaat of zelfs in de douchecabine. Dit doen wij onder een eigen merknaam Pimp Your Kitchen. Bekijk de website en lees ook eens dit artikel over gesublimeerde keukenachterwanden van aluminium om nog meer te weten te komen over alle voordelen.

 

Wij helpen u graag met persoonlijk advies

T +31 (0)40 - 238 0 888
E info@duropanel.nl